Új vezető az IAB Hungary élén

Megosztás

2019 október közepétől Fináczy Dóra váltja Máth Andrást az IAB Hungary ügyvezetői pozíciójában.

“Dóra energikus személyisége és sok éves, az online hirdetési piacon szerzett kiadói és ügyfél oldali tapasztalata garancia arra, hogy az IAB Hungary eddigi lendületét megőrizve fejlődik tovább. Az IAB Hungary operatív működtetése mellett fő feladata a munkacsoporti munka hatékonyabbá tétele, a szervezet tagjait támogató szolgáltatások fejlesztése és olyan iparági események létrehozása, amelyek segítik a kapcsolatépítést és a szakmai tájékozódást.”  – mondta el Dóra kinevezése kapcsán Sopov István, az IAB Hungary elnöke.

Fináczy Dóra 15 éves online szakmai pályafutását project managerként kezdte, majd 2007-től az akkori Sanoma Budapest Zrt.-nél a Startlap hirdetési vezetője volt és az egyes médiaügynökségekkel ápolt kapcsolatokért felelt, később az Index.hu kiadójához igazolt át, ahol 4 év értékesítési munkára alapozva felépítette a cégcsoport utazási portfólióját, elindította a Travelo.hu-t. 2015-től az FHB Bank marketing főosztályát vezette. 2017-től online stratégiai és üzletfejlesztési szakértőként dolgozott, ennek keretében a Travelo.hu működését támogató tanácsadói feladatokat – az IAB Hungary vezetése mellett – továbbra is ellátja.

“András vezetése alatt az IAB Hungary új területek felé nyitott és jelentősen – több mint 40 új taggal – bővült. Köszönjük az elmúlt két és fél év elkötelezett munkáját, sok sikert kívánunk Andrásnak a teljes elnökség és a tagság részéről.”  – méltatta a leköszönő ügyvezetőt, Máth Andrást az IAB Hungary elnöke, Sopov István.