Alakuló Adat munkacsoportjába vár jelentkezőket az IAB Hungary

Az IAB elnöksége áprilisban úgy döntött, hogy az egyre növekvő adatipar támogatására szakmai csoportot szervez.

Úgy látjuk, hogy a digitális világban, azon belül is az online marketingben egyre nagyobb szerephez jutnak az adatok. Cégek szakosodnak az adatok előállítására, feldolgozására, felhasználására, míg mások nem is tudják, hogy ezzel foglalkozniuk kéne. A piacon sok a félreértés a fogalmi definíciókban, a használható technológiákban és a megfelelő adatfelhasználási stratégiák kialakításában. A mit, mire, kivel és hogyan kérdésekre kevés vállalatnál tudnak egyértelmű válaszokat adni, ami lassítja a piac ezen szegmensének növekedését.

Ennek a helyzetnek a megváltoztatására szakmai csoportot szervezünk, amit támogat a 2019 májusi 1/1 fogalommagyarázat is (ezt itt lehet kitölteni).

A csoport célkitűzései:

  • Az adatpiaccal, ezen belül elsősorban az adatvezérelt hirdetési piac kínálati és keresleti oldalával, technológiai megoldásokkal és ajánlásokkal, szabályozással kapcsolatos ismeretek bővítése a piac és a szereplők számára.
  • Információk gyűjtése és megosztása az alkalmazott eszközökről, szabványokról, szolgáltatókról, infóestek és bemutatók szervezése az ügyfeleknek, junioroknak és szabályozó testületeknek, annak érdekében, hogy ez az önmagában egyre terebélyesebbé váló terület fejlődésében gyorsítsa az információáramlást.

A következő lépés:
A csoport első találkozójára 2019. június 12-én 15:00 órakor kerül sor. Erre az időpontra várunk minden érdeklődő, érintett kollégát, aki a megfogalmazott célok érdekében akar és tud feladatokat vállalni az IAB Hungary-n belül. Ugyanis erre a csoportra is érvényes az IAB Hungary munkacsoportokra vonatkozó működési szabályzata: minden cégnek lehetősége van delegálni szakértőt a csoportba, de a megjelölt kollégának vállalnia kell a csoport céljai érdekében közösen kitűzött feladatokból.

Ha érdekel, de nem tudsz eljönni, akkor is jelentkezz, mert a továbbiakban csak a jelentkezőkkel fogunk levelezni. Arra kérünk, hogy amennyiben nem te vagy a leginkább érintett az adatpiaccal kapcsolatos lépésekben, döntésekben, akkor juttasd el ezt a felhívást, invitálást az érintett kollégá(k)nak. Mindenkit szeretettel várunk, jelentkezni az [email protected] emailcímen lehet. A találkozó pontos helyszínét a jelentkezőkkel fogjuk megosztani feltehetően június első hetében – a létszámtól is függ a helyszín.

Gyertek és közösen alakítsuk ki a digitális kommunikációhoz szükséges adatpiac játékszabályait, kereteit és eszközeit!